Κατηχητικό

     Ανώτερο Κατηχητικό:
Κατηχητές/τριες: Πατήρ Αναστάσιος Σαργέντης και Καλλιόπη Μαρίνη Σαργέντη (Θεολόγος)

Κατώτερο Κατηχητικό:
Κατηχήτριες: Κατερίνα Μπαναγή και Δέσποινα Λεοντίδη

Προ-κατώτερο Κατηχητικό:
Κατηχήτριες: Νίκη Ζεφύρου και Κατερίνα Ζενέλι

Στο κατηχητικό μας υπάρχουν οι εξής ενότητες:Θεολογικό μέρος:
Μιλάμε γενικότερα για τη ζωή του Χριστού και τις παραβολές του. Αναλύουμε και βοηθάμε τα παιδιά να εξάγουν το συμπέρασμα. Επίσης μιλάμε για τις μεγάλες γιορτές τις εκκλησίας μας που μπορεί να είναι εκείνη την περίοδο. Συνδυάζουμε και κάποιες φορές κατασκευές ή ζωγραφιές ανάλογα με τις γιορτές.Κατασκευαστικό μέρος:
Κάνουμε με τα παιδιά διάφορες κατασκευές, προσιτές προς αυτά, με σκοπό την ψυχαγωγία τους.

Εικαστικό μέρος:
Δίνουμε στα παιδιά μαρκαδόρους και λευκές κόλλες για να ζωγραφίσουν είτε κάποιο δικό τους ελεύθερο σχέδιο είτε έτοιμες τυπωμένες ζωγραφιές με παιδικούς ήρωες και εποχιακές ζωγραφιές.

Ωδικό μέρος:
Μαθαίνουμε στα παιδιά χριστιανικά παιδικά τραγούδια και χριστιανικούς ύμνους.

Παιχνίδι:
Παίζουμε διάφορα παιχνίδια είτε παραδοσιακά είτε κάποια που θέλουν τα παιδιά, τους μαθαίνουμε καινούργια παιχνίδια και παίζουμε ομαδικά. Τα παιδιά μαθαίνουν να μην στεναχωριούνται όταν χάσουν σε ένα παιχνίδι γιατί τους εξηγούμε πως στο παιχνίδι δεν μετράει αν χάσεις ή αν κερδίσεις άλλα να παίζεις για την δική σου χαρά και ευχαρίστηση, να περνάς καλά με τα άλλα παιδιά και αυτά μαζί σου.

Σημείωση:
Οι ενότητες αυτές εναλλάσσονται σε κάθε μάθημα, έτσι ώστε να κάνουμε και κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου η Κατηχήτριες, και τα παιδιά του Κατηχητικού 
Καλό είναι, τα παιδιά να είναι ηλικίας 7-12 ετών καθώς έτσι είναι ευκολότερη, για τα παιδιά, η προσέγγιση κυρίως του θεολογικού μέρους αλλά και του κατασκευαστικού. Το κατηχητικό γίνεται κάθε Σάββατο και διαρκεί 1 ώρα από τις 11 έως τις 12. Για τα παιδιά είναι μια πολύ ευχάριστη ώρα καθώς μαθαίνουν αρκετά πράγματα, γνωρίζει το ένα το άλλο, παίζουνε μαζί, μαθαίνουν στην ομαδικότητα και να μπαίνουν στη θέση του άλλου.
Και όπως μας είπαν τα παιδιά "Είναι πολύ ωραίο που ερχόμαστε εδώ και μαθαίνουμε ωραία πράγματα ενώ αν δεν ερχόμασταν θα κάναμε άλλα πράγματα όπως να δούμε τηλεόραση να παίξουμε στον υπολογιστή κλπ πράγματα που δεν θα μας ωφελούσαν τόσο, όσο αυτά που μαθαίνουμε εδώ."

Printfriendly